Martin Strnad

Martin Strnad (* 23.11.1975), člen Pirátské strany

IT pracovník, webdesigner

Pochází z Liberce, ale žije od 9 let v Děčíně. Je svobodný, ve vztahu. Milovník Norska a obecně skandinávie, kterou obdivuje a kde pracuje jeho přítelkyně. Tyto země společně z dalšími exotickými státy světa kompletně objevuje a to i včetně fungování celé společnosti a jejich systému několik posledních let.

Pracuje již 22 let na Magistrátu města Děčín jako IT - webdesigner, grafik, GIS, mapové aplikace, eGoverment, smartcity, internetové portály, mobilní aplikace a služby

Evropan věřící v silnou a jednotnou Evropu bez ega jednotlivých států, věřící v osobní svobodu člověka, propagátor kryptoměn, obdivovatel Václava Havla a jeho odkazu.

Inovator ve státní správě, priorita - transparentnost, sdílení informací, veřejné zakázky a architektonické soutěže. Mimo desítek ocenění získal v roce 2016 třetí místo jako osobnost eGovermentu České republiky.

Po letech, kdy podával každý rok pravidelně několik námětů a inovací k dosažení vize elektronizace úřadů a naplnit tak plně heslo eGovermenetu zjistil, že některá zlepšení jsou více politická rozhodnutí než-li technická. Proto se rozhodl kandidovat a ovlivnit tak chod úřadu tímto způsobem.