Karel Karika

Karel Karika (24.10.1960), ženatý otec dvou dospělých dětí.

Jsem rodilý Ústečák a považuji se za patriota tohoto města. Od roku 1989 aktivista, který chrání demokracii, přírodu a staví se vždy na stranu slabších. Do politiky jsem vstoupil v roce 2010, kdy mi začalo být jasné, že aktivismem se toho nedá moc prosadit a dobré myšlenky posouvat vpřed. Od roku 2014 - 2018 jako místostarosta městského obvodu město ÚL jsem poznal úžasnou práci a to je práce pro lidi a město, které mám rád. Je třeba zlepšit kvalitu života v Ústeckém kraji. Současný stav nejvíce vystihuje slovní spojení: spirála chudoby. Velmi dlouho využívala republika Ústecký region a jeho bohatství a velmi málo ale vracela regionu zpět. A tak nyní máme znečištěné ovzduší, patříme mezi nejchudší kraje v republice, máme největší míru nezaměstnanosti a umíráme dříve. Je nezbytné přetnout spirálu chudoby, která v Ústí panuje a udělat z něj centrum prosperity s vysokou kvalitou života. Peníze a nová pracovní místa do regionu přinesou investice do inovací a čistých technologií. Vedení města na tom musí spolupracovat s univerzitou i podnikateli. Lpěním na těžbě uhlí a špinavém průmyslu si zaděláváme jen na neudržitelnou budoucnost.