Shrnutí voleb 2017 očima Pirátů z Ústeckého kraje

Výsledky komunálních voleb v Ústeckém kraji

Komunální volby jsou za námi a jejich výsledky jsou pro ústecké Piráty velmi pozitivní. Do komunální politiky se nám podařilo dostat 33 zastupitelů z kandidátních listin podpořených Piráty. V některých městech stále probíhá jednání o povolebním uskupení, některé výsledky už jsou ale jisté. Děčínské zástupce Pirátské strany máme dva, Jana ŠmídaPetrem Zdobinským, kteří se s 8,86 % platných hlasů odeberou do opozice. Stejný počet tentokrát zástupkyň Pirátů uspěl i v Kadani. Necelých sedm procent platných hlasů dostalo Janu Hladovou a Hanu Vodrážkovou do zastupitelstva, ty tak získaly zástupce v každé komisi a ve výborech.

Také v Litoměřicích Piráti uspěli, konkrétně Aleš Stibal, jehož koaliční uskupení Zelení a Piráti získalo 11,1 % platných hlasů a bude dohlížet na Litoměřice z opozice. Dalším úspěšným zástupcem České pirátské strany je také Jan Kranda ze Žatce, který se s 6,51 % platných hlasů odebírá také do opozice.

A jak dopadlo hlavní město Ústeckého kraje? Ve volebním obvodu Ústí – město získalo koaliční uskupení PRO! Ústí 23,6 % platných hlasů, což zařídilo vstupenku do komunální politiky Lukáši Blažejovi a Tomáši Macháčkovi. Lukáš Blažej byl úspěšný také ve volebním obvodu Ústí – magistrát, a tak přenechá Ústí – město pouze T. Macháčkovi. Oba tyto obvody o nynějším uskupení stále jednají.

Další úspěšnou ženskou zástupkyní Pirátů se stala Ludmila Beutelová, která se s 11,85 % platných hlasů PRO! Ústí odebírá do opozice volebního obvodu Ústí – Severní Terasa. Posledním ústeckým obvodem dobývaným Piráty je Ústí – Střekov, kde díky 21,13 % platných hlasů, také pro koaliční uskupení PRO! Ústí, uspěl Ing. Jakub Přibyl. Povolební uskupení této oblasti je také stále v jednání.

Toto jsou jména zástupců České pirátské strany, kteří budou ve svých městech a obvodech bojovat a prosazovat, co voličům slíbili. Děkujeme všem příznivcům za hlasy a pomoc v komunálních volbách. Bez vás bychom nebyli tam, kde jsme.

Mapa Pirátů